22 Aralık 2015 Salı

Elma Kabuğundaki Mum ve Parafin

Elma kabuklarındaki  mumlardan yada parafinden haberiniz  varmı ?Gerçekten  bu konu beni rahatsız ediyor aldığımız  elmalar  neden bozulmuyor  uzun süre herşeyin genetiği  değiştiriliyor .Bırakın doğal haliyle  yiyelim. Kurtlar  bile meyvelere  yanaşmıyorsa biz nasıl kendimizi  çocuklarımızı  koruyalım. Organik tarım yok denecek  kadar az ,Bugunlerde   1 ayda 3 kez grip  olunca yediklerimiz  gerçekten  vitamin  değerini  kaybetmeye  başlamış. Tek elma değil  bir çok meyve sebze için parafin  ve mum uygulanıyor.

Parafin sebze ve meyve kaplayarak o üründeki zirai ilaçların içeriye hapsolmasına neden oluyor. Peki parafin ilk bakışta anlaşılabilir mi? Bir meyve yada sebze parafin kullanılıp kullanılmadığını anlamak çok kolay. Parafinli elmanın üzerini tırnağınızla kazıdığınızda oluşan beyazlık parafinin en önemli işareti .

Yukardaki  resimde  net bir şekilde  görebilirsiniz.

Parafinli elmayla doğal elmayla arasındaki fark çok açık görülüyor. Doğal elmada çürüme çok rahat bir şekilde fark edilirken katkı maddesi kullanılan elma ise parafin kaplı olduğu için hala pırıl pırıl gözükebiliyor.

Özellikle  dolapta 2 aydır 1 tane elma var bozulmamış 😀bakalım  nezaman çürümeye  başlayacak.

Henüz kanıtlanmış bir tehlikesi yok ancak hayvan deneyleri çok da masum olmadığını gösteriyor. 90 gün süreyle bu tür parafin kaplanmış gıda tüketen farelerde karaciğer ve damaralrın çevresindeki lenf düğümleri ve bağışıklık sisteminin ana elemanlarında iltihap oluştuğu görülmüş.

Parafin kapladığınızda dışarıya gidemeyen kimyasallar mecburen içeriye daha fazla yoğunlaşıyor. Üstelik bakteriler de içerisi nemli olduğu için daha kolay ürüyor.

Yıkamak sirkeli  suda bekletmek  yeterli  olur mu  ?Soyarak  çözüme  ulaşırmıyız? En iyisi organik tarım tercih etmek  ve doğal beslenmek.Zararın neresinden  dönsek  kârdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...