Elma kabuklarındaki mumlardan yada parafinden haberiniz varmı ?Gerçekten bu konu beni rahatsız ediyor aldığımız elmalar neden bozulmuyor uzun süre herşeyin genetiği değiştiriliyor .Bırakın doğal haliyle yiyelim. Kurtlar bile meyvelere yanaşmıyorsa biz nasıl kendimizi çocuklarımızı koruyalım. Organik tarım yok denecek kadar az ,Bugunlerde 1 ayda 3 kez grip olunca yediklerimiz gerçekten vitamin değerini kaybetmeye başlamış. Tek elma değil bir çok meyve sebze için parafin ve mum uygulanıyor.
Parafin sebze ve meyve kaplayarak o üründeki zirai ilaçların içeriye hapsolmasına neden oluyor. Peki parafin ilk bakışta anlaşılabilir mi? Bir meyve yada sebze parafin kullanılıp kullanılmadığını anlamak çok kolay. Parafinli elmanın üzerini tırnağınızla kazıdığınızda oluşan beyazlık parafinin en önemli işareti .
Yukardaki resimde net bir şekilde görebilirsiniz.
Parafinli elmayla doğal elmayla arasındaki fark çok açık görülüyor. Doğal elmada çürüme çok rahat bir şekilde fark edilirken katkı maddesi kullanılan elma ise parafin kaplı olduğu için hala pırıl pırıl gözükebiliyor.
Özellikle dolapta 2 aydır 1 tane elma var bozulmamış 😀bakalım nezaman çürümeye başlayacak.
Henüz kanıtlanmış bir tehlikesi yok ancak hayvan deneyleri çok da masum olmadığını gösteriyor. 90 gün süreyle bu tür parafin kaplanmış gıda tüketen farelerde karaciğer ve damaralrın çevresindeki lenf düğümleri ve bağışıklık sisteminin ana elemanlarında iltihap oluştuğu görülmüş.
Parafin kapladığınızda dışarıya gidemeyen kimyasallar mecburen içeriye daha fazla yoğunlaşıyor. Üstelik bakteriler de içerisi nemli olduğu için daha kolay ürüyor.
Yıkamak sirkeli suda bekletmek yeterli olur mu ?Soyarak çözüme ulaşırmıyız? En iyisi organik tarım tercih etmek ve doğal beslenmek.Zararın neresinden dönsek kârdır.
22 Aralık 2015 Salı
Elma Kabuğundaki Mum ve Parafin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder