18 Ocak 2016 Pazartesi

Bebek Etkinlikleri - Sümeyyemin Etkinlikleri













Allah (c.c) evlatlarımızı  birer hayırlı  kul olarak yetiştirmeyi nasip eder inşAllah.

15 aylık olan minik kızım ile ufak ufak etkinliklere  başladık.Zaman okadar hızlı geçiyorki  gün içinde  planladığım  bir çok işi yapamıyorum.Zaten bu dünyanın  işleri  hiç bitmez .Elifim  anaokulu  macerası  sabahları  bir koşturmaca  derken bugünümüze  Çok şükür.

Elinizden  geldikçe bütün işlerinizi  erteleyin  evlatlarınızın  bu yaşlarında yanında olmaya çalışın  onların bu yaşları birdaha geri gelmiyor .Çalışan annelerin  içindeki  acıyı çok iyi anlayabiliyorum. Her boş zamanımı elimden geldikçe  onlarla  vakit geçirerek  planlıyorum.

Çok uzun tutmadan etkinliklerimizi  paylaşalım. İnstagram  hesabımızda  daha çok aktif  oluyoruz. 😊

15 aylık bir bebek de keşif başlamış  ve o meraklı dünyası devam ediyor o yüzden hiç engeller koymamalı  ne yapmak istiyorsa  öylece bırakın yapsın  güzelce onla  konuşarak  anlatabilirsiniz. Bir süre sonra siz sabrettikçe  o merakı bitecek  ve başka serüvenler  başlayacak.
Aylardır  evde her çekmece  boşaltma, çanta karıştırma  ,poşetlere birşeyler  koyma vb. O halleri  çok tatlı oluyor en fazla kaç yıl çekmece  boşaltabilirki  😀4 aydır çekmecelerin  içinde ne var ne yok çıkarıyor  şu günlerde azaldı haftada  2  kez felan yapıyor.😀

1. Çekmece  boşaltmayı  seven bebeklere  mutfakta  özel bir çekmece ayarlayın  kırılmayan  kesmeyen mutfak eşyaları plastik  şişeler  pipetler renkli  muffin  kalıpları  bunlar resmen onların  oyuncakları  😊 oluyor.
2. Evde 2 li veya 3 lü puzzle  varsa arkalarına magnet  yapıştırıp  buzdolabın  üstüne yapıştırın veya Plastik  hayvanların  arkasına magnet yapıştırın keyifli  oluyor.Siz o sırada  mutfak  işe ilgilenirsiniz.
3.Sticker  yapıştırma ilk kez yapmamıza  rağmen  severek  biraz zorlansada  yapıştırıp çıkardı.Stickerları gözetim  altında  yapmakda  fayda var .
4.Aktarma  etkinlikleri  veya doldurma  ufak deliklere  pipetler  koyma resimlerdede  görebilirsiniz çok keyif alıyorlar.
5.Kitap okuma  ve herşeyin isimlerini  tekrar etmek eğer sizi dinlemiyorsa  bile siz tekrar edin onların beyinleri kaydediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...