25 Mart 2016 Cuma

Bol Soslu Islak Kek



Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Elifin okulunda  her çarşamba kek günü  olunca bende her hafta farklı kekler denemeye başladım. Herkesin yiyebileceği lezzetli enfes bir tad olan bu keki sizinle paylaşmak istedim .

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker (büyük su bardağı )
Yarım  su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu (pakmaya markası daha güzel kabartıyor)
1 paket vanilya
1,5 bardaktan biraz fazla un markaya göre değişiklik  gösterebilir azar azar eklemekte  fayda var.

Sosu İçin

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket 80 gr sütlü  çikolata

Yapılışı

Yumurta ve şekeri  karıştırma kabına alıp mikserle rengi ağarana kadar çırpın.
Sıvıyağ ,yoğurt sütü de ekleyip karıştırın.
Kakao, un vanilya ekleyip karıştırın ardından kabartma tozunu ekleyelim.

Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.
20-25 dakika kadar sürede kek pişiyor.
Ķürdan testi yapın içi  piştiyse  çıkarın.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine  örgü şişiyle, sık aralıklarla delikler açın.
Sosu kek pişerken hazırlayın. Bir tencereye süt, su, sıvıyağ, kakao ve şekeri ekleyin.En son çikolata  eklenecek. Ocağın altını yakın, şeker eriyene kadar karıştırın. Sos biraz ısınacak.
Tepside dilimlenmiş kekin üzerine gezdirin. (Yani hem şişle deliyoruz, hem dilimliyoruz)
Kek sıcak, sos ılık olacak.
En az yarım saat bekleyip servin edin.
Kekin üzerine Hindistan  cevizi ,ceviz ,fındık,fıstık  evde ne varsa serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...