7 Mart 2017 Salı

Probiyotik Turşu Fermente Turşu Yapılışı

Probiyotik Turşu  yapımı

Neden probiyotik?
Çünkü  bağırsak  florasının buna ihtiyacı  var. Bu zamana kadar her yediğimiz  zararlı gıda tüm  bedenimize zarar veriyor . Belki bu zararı  hemen göremiyoruz  . Zaman geçtikçe  hastalıklarla kendini  gösteriyor.

Bağırsak  2. Beyin ise ozaman çok  önemsemeliyiz.

Probiyotik  Turşu  aslında  Fermente turşu  buzamana kadar sirkeli limonlu yapılan turşu tariflerini  unutun.
Sirke ve limon fermente olmasına  izin vermiyor işlemi  hızlandırıyor. 

Gerçek probiyotik fermente turşular sadece sebzeler ve  kaya tuzu ile olurmuş.

Tarifime gelirsek  lahana turşusu  favorimdir herzaman  .

Ufak bir lahana 2 kg kadar
Cam kavanoz
Kaya tuzu
Sarımsak 
Temiz içme  suyu
Elinizde varsa probiyotikte ekleyebilirsiniz.

Yapılışı  ; Önce lahanları yıkayıp  ince ince kesin,daha sonra yapılacak  olan kavanozları sirkeli su ile yıkayın  hiç deterjan kullanmadan .
Kapaklarınız yeni olmalı  .
Sonra 1 litre suya 2,5 yemek kaşığı tuz  şeklinde  hazır  edin .
Sarımsakları  hazırlayın  500 gr kavanoza 7 veya 8 tane sarımsak  koyuyorum  .
Kavanoz kapaklarınıda bir ufak tencerede kaynatın   sıcak  kapaklar turşunun kaçak  vermesine engel oluyor. 

Sıra geldi kavanozlara doldurmaya 2 tane sarımsak koy üzerine  iyice bastırarak  doldur ne kadar  sıkı  okadar  iyidir.
Aralarda sarımsak  unutmayın .
En son üzerine  su çıkacak  kadar doldurun ve elinizde 1 şaşe probiyotik  varsa onu 500 ml şişelerde ikiye bölün  .
Kapağını  kapat  ve ters çevirip  12 saat tepsinin içinde  karanlık  bir alanda beklet. Sonra duz çevirip  1 ay bekliyoruz. Karanlık  ve ılık  bir yerde tutun.

Ben daha yeni açtım  bu turşuyu önceden  sirkeli ederdim gerçekten  sirkeli turşu dan  daha güzel  ve lezzetli .

Afiyet  olsun kolay gelsin 😍

Fatma


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...