17 Şubat 2018 Cumartesi

Şekersiz Gronala Bar Tarifi

             Malzemeler


  1. Yulaf ezmesi ( 1,5 su bardağı)
  2. Badem  (1 yemek kaşığı)
  3. Yer fıstığı ( 2 yemek kaşığı )
  4. Kuru üzüm ( 1 avuç )
  5. İncir 2 tane  veya kuru kayısı 5 tane 
  6. Damla çikolata( 1 yemek kaşığı )
  7. 2 yemek kaşığı bal 
  8. 2 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı;

Önce 1,5 su bardağı yulafı fırın tepsisinde 170 derecede 10 dk kokusu çıkana kadar rengi hafif değişene kadar fırınlayalımç
Daha sonra soğuduktan sonra içine ufak ufak doğradığımız yer fıstığı badem ,kuru üzüm kuru kayısı ekleyelim.Damla çikolata ve bal pekmez ekleylim ve  karıştıralım bu şekildede bırakıp süt veya yoğurtla tüketebilirsiniz.

Karıştırdıktan sonra yağlı kağıdın içinde uygun bir tepside şıkıştıralım 1 cm kalınlığında olacak şekilde basalım ve çok sıkı şekilde birbirine yapıştırın.

2 saat buzdolabında beklet ve kes sonra tüketmek için dolaba kaldır .
Afiyet olsun .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...